چگونه روغن زیتونی را بفهمیم که واقعاً برای ما مفید است یا خیر؟ _اخبار روانشناسی جزیره ذهن

بررسی‌ها نشان می‌دهد که روغن زیتون فواید زیادی برای سلامتی دارد، از جمله در کاهش خطر زوال عقل، سلامت قلب یا در کاهش مرگ زودرس می‌تواند مفید باشد.

آگهی

این که رژیم غذایی مدیترانه‌ای که روغن زیتون یکی از اجزاء آن است، چقدر می‌تواند مفید باشد، به نحوه برداشت، پردازش، ذخیره و استفاده از محصول در مزارع یا کارخانه‌ها، فروشگاه‌های مواد غذایی و حتی خانه‌های خودتان می‌پردازد.

تاسوس کیریاکیدس، استادیار آمار زیستی در دانشگاه ییل می‌گوید: «اجزای مصرف در روغن زیتون مفید است که اسید اولئیک (اولئیک اسید) اصلی‌ترین آن‌هاست.»

مرسدس، رئیس استاندارد و تحقیقات شورای بین‌المللی ملی زیتون، می‌افزاید: «همچنین مقدار زیاد‌فنل‌های (Polyphenols) موجود در روغن زیتون به عنوان یکی از اکسیدان‌ها است که در برابر آسیب‌های سلولی محافظت می‌شود و برای بدن کمک می‌کند، واجد خواص بالایی است. »

کیریاکیدس توضیح می‌دهد: «روغنی که از زیتون‌های بسیار سبز که به طور کامل نرسیده‌اند گرفته شده باشد، بهترین است، زیرا اجزای مفیدی در این زیتون‌ها هستند که دارای نوع خاصی هستند.»

مسئله دوم این است که زیتون‌های چیده شده طی چه مدت زمانی برای روغن‌گیری به کارخانه و کارگاه‌ها ارسال می‌شود.

استادیار دانشگاه ییل یادآور می‌شود: «برخی شرکت‌ها آسیاب‌ها و سیستم‌های فرآوری‌های خود را در مکانی مستقر کرده‌اند که قادرند تنها دو ساعت پس از چیده شدن محصول، روغن‌گیری را انجام دهند. این امر خطر تشخیصه یا تخمیر شدن میوه را به دلیل تلنبار شدن طولانی‌مدت پس از برداشت به حداقل می‌رساند.»

او تاکید می‌کند: «بین زمان برداشت محصول و فرآوری آن نباید از چند روز فاصله باشد.»

به گفته‌ها، نحوه فرآوری روغن یکی از بزرگترین عواملی است که سالم بودن آن نقش را تضمین می‌کند. روغن زیتون فرابکر (Extra virgin olive) سالم‌ترین نوع است، زیرا تنها یک بار بدون حرارت بالا یا مداخله حلال‌های شیمیایی به صورت سرد فشرده می‌شود. این روش ویژه به روغن زیتون کمک می کند تا مواد مغذی خود را حفظ کند.»

اما چگونه متوجه شوید که برندهای مختلف چه زمانی زیتون‌های خود را می‌چینند یا پس از چه مدتی آن را فرآوری می‌کنند؟

با افزایش محبوبیت مصرف روغن زیتون به استفاده از مزایای استفاده از آن برای سلامتی، برخی از شرکت‌ها این جزئیات را بر روی برچسب محصولات به اطلاع رسانی مستقیم‌ها می‌رسانند. از سوی دیگر، برخی از برچسب‌ها دارای یک کیوآرکد (کد QR) هستند که می‌توانید برای خواندن اطلاعات در آن از تلفن هوشمند خود استفاده کنید.

توصیه می‌شود، در هر صورت، حتما به دنبال تاریخ برداشت، فرآوری و بهترین تاریخ مصرف روغن زیتون باشد.

آقای کیریاکیدس می‌گوید: «بطری‌هایی که حدود سه ماه پس از پرشدن از روغن زیتون راهی قفسه‌های مغازه‌ها می‌شوند، بهترین انتخاب هستند. همچنین، هر قدر تاریخ مصرف محصول طولانی‌تر باشد، می‌توان مطمئن شد که محصول تازه‌تر است.»

بررسی‌ها همچنین مشخص می‌کنند که اگر روغن زیتون در یک محیط گرم یا در معرض نور یا هوای نگهداری قرار گیرد، می‌شود. به همین دلیل است که نگهداری روغن زیتون در یک محیط خنک و یک بطری شیشه‌ای تیره رنگ برای افزایش طول عمر مفید آن بسیار مهم است.

آقای کیریاکیدس منتظران می‌کند: «اگر در فروشگاه مواد غذایی روغن زیتون فوق بکر را می‌بینید که در قفسه‌ی بالای چراغ‌های روشن و بزرگ‌شده و بطری آن گرم است، بهتر است که آن را فقط نگاه کنید زیرا در معرض گرما قرار گرفته است. .»

به اینستاگرام جزیره ذهن فارسی بپیوندید

جوزف پروفاچی، مدیر اجرایی انجمن روغن زیتون آمریکای شمالی، هم می‌گوید: «هرچه روغن زیتون طعم بیشتری داشته باشد، فواید بیشتر برای سلامتی انسان دارد.»

به همین دلیل، آقای پروفاچی به مردم توصیه می‌کنند که «عادت کنید که روغن زیتون خود را به محض این که به خانه می‌رسند باز کنید و قدری از آن را بچشید کنید. اگر طعم ترش یا آجیل کهنه را داشت، آن را به فروشگاه برگردانید و پس بدهید یا عوض کنید.»

استادیار دانشگاه ییل پیشنهاد می‌کند که روغن زیتون برای محافظت از فنولیک‌ها در یخچال نگهداری شود، اما کمی پیش از مصرف، در خارج از روغن گذاشته شده تا روغن را به قوام طبیعی خود برسانید.

ممکنه براتون جالب باشه که...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید