نتایج یک مطالعه جدید: مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده با بروز ۳۲ بیماری ارتباط مستقیم دارند _اخبار روانشناسی جزیره ذهن

نگارش از جزیره ذهن. فارسی

یکی از بزرگترین بررسی‌های جهان درباره غذاهای فرآوری شده، نشان می‌دهد که نتایج مصرف غذای فوق‌فرآوری شده (UPF) با بروز ۳۲ بیماری از بیماری‌های قلبی، سرطان، نوع ۲، سلامت روان و مرگ زودرس رابطه مستقیم دارد.

آگهی

نتایج نتایج منتشر شده این تحقیق در مجله تخصصی «BMJ» بروز برخی از بیماری‌ها با افزایش مصرف غذاهای جهانی فوق‌العاده مانند غلات، میله‌های تغذیه‌کننده، نوشیدنی‌های گازدار، غذاهای آماده و فست فود ارتباط دارد و رژیم‌های غذایی خوشمزه از غذاهای فوق‌العاده فرآوری شده است. می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

پزشکان از دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در ایالات متحده آمریکا، دانشگاه سیدنی و دانشگاه سوربن در فرانسه در این مطالعه، نوع تغذیه حدود 10 میلیون نفر را مورد بررسی قرار دادند و بر آن تاکید کردند که باید در سطح دنیا برای کاهش غذاهای فوق فرآوری شود.

آنها می‌گویند: «ارتباط مستقیم بین قرار گرفتن در معرض غذاهای فوق‌العاده فرآوری شده و ۳۲ سلامتی که شامل مرگ و میر، سرطان، و پیام‌های سلامت روانی، تنفسی، بیماری‌های درمانی، پزشکی و متابولیک، یافت شده است».

غذاهای فوق فریفته، شامل کنسروها، تنقلات، نوشابه‌های گازدار، غلات شیرین و غذاهای آماده یا آماده هستند که فرآیندهای صنعتی متعددی را می‌گیرند و حاوی رنگ‌های خوراکی، امولسیفایرها، طعم‌دهنده‌ها و سایر افزودنی‌ها هستند. این محصولات دارای مقدار قند، مصرف یا نمک زیاد هستند و ویتامین و فیبر کمی دارند.

هر یک از مطالعات قبلی نیز نشان داده اند که محصولات فوق العاده برای سلامت مضر ارائه شده اند اما تا پیش از این بررسی صورت نگرفته است و به طور گسترده ای در این زمینه ارائه نشده است.

مصرف غذاهای فوق‌العاده با ۵۰ درصد افزایش خطر ناشی از بیماری‌های بیماری‌های قلبی، ۴۸ تا ۵۳ درصد بیشتر خطر و بیماری‌های روانی رایج و ۱۲ درصد بیشتر از خطر ابتلا به ۲ نوع مرتبط است.

همچنین شواهدی مبنی بر ارتباط بین این محصولات با بیماری آسم، سلامت دستگاه گوارش، برخی سرطان‌ها و عوامل ایجاد کننده متابولیک قلب، مانند خون بالا وجود دارد.

دکتر کریس ون تولکن، دانشیار دانشگاه کالج لندن و یکی از متخصصان برجسته در غذاهای فوق‌العاده، می‌گوید که این مطالعه «کاملاً مطابق» با «تعداد بسیاری از مطالعات مستقل» است که به مشاهده رژیم غذایی خوشمزه از UPF را می‌دهد. پیامد مخرب سلامت از جمله مرگ زودهنگام مرتبط می‌دانند».

او همچنین افزود: «ما می‌دانیم که این غذاها دارای چندین اشباع، نمک و شکر آزاد هستند و به بدن آسیب می‌رسانند.»

این محصولات خوراکی معمولاً به گونه‌ای تبلیغ می‌شوند و به بازار عرضه می‌شوند که مصرف مازاد را افزایش می‌دهد. به گفته متخصصان محصولات فوق فرآوری در جوامع محروم بیشتر به فروش می‌رسند.

محققانی از برزیل در یک مقاله مرتبط می‌گویند که غذاهای فوق‌فرآوری شده «اغلب مواد ارزان قیمت هستند که با استفاده از مواد شیمیایی دستکاری می‌شوند» و «با استفاده از ترکیبی از طعم‌ها، رنگ‌ها، امولسیفایرها و سایر مواد افزودنی خوش طعم و جذاب می‌شوند».

آنها همچنین در این مقاله بیان کردند: «اکنون زمان آن فرا رسیده است که سازمان ملل، به همراه عضو، در یک کنوانسیون، قالب مشابهی که در خصوص دخانیات ایجاد می‌شود، تنظیمی نیز در مورد غذاهای فوق العاده فرآوری شده است».

به اینستاگرام جزیره ذهن فارسی بپیوندید

در همین راستا، یک مطالعه خوب که در مجله سلامت عمومی «Lancet» منتشر شده است نشان می دهد که اگر همه رستوران ها، فستفودها، کافه ها، میخانه ها و غذاخوری ها را در منوی غذایی خود قرار دهید، می توانم از بیش از 9000 مرگ ناشی شود. بیماری‌های قلبی در دو دهه آینده در انگلیس مانع کرد.

ممکنه براتون جالب باشه که...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید